לא מעט בעלי עסקים קטנים אשר נכנסו לחובות כבדים מסיבה כלשהו (מחלה, הפסדים כלכליים, הונאה וכדומה), חוששים לפתוח בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, מחשש כי לא יוכלו יותר לעסוק במקצוע שלהם. חשוב לדעת כי הנחה זו שגויה מהיסוד ובמקרים רבים, בית המשפט יאפשר לחייב להמשיך ולנהל את העסק שלו בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
במאמר זה אציג את אבני הבוחן אשר על פיהן בית המשפט יבחן אם לאשר או למנוע מהחייב לפעול מבחינה עסקית.
משרד עו"ד עמון סתו עוסק בייעוץ, ליווי וייצוג של בעלי עסקים קטנים ותאגידים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי ( פשיטת רגל) באזור הצפון (חיפה והקריות, עכו, נהריה והישובים הסמוכים). הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לייצג את כלל האינטרסים שלך משלב פתיחת ההליכים המשפטיים ועד לקבלת ההפטר (פטור מחובות) המיוחל. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3939694 ונשמח לעמוד לרשותך.
האם אפשר לנהל עוסק פטור במהלך הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
פתיחת תיק עוסק פטור מלווה בהתרגשות עצומה, ציפייה ותקווה להצלחה כלכלית טובה יותר – אך, לצערנו המציאות מוכיחה כי בלא מעט מקרים, בעלי עסקים קטנים עלולים להסתבך מבחינה כלכלית כתוצאה מניהול שגוי, מחלה או כל סיבה אחרת.
בשנים האחרונות, הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (פשיטת רגל) עברו מהפכה של ממש, כך שכל עוד החובות נוצרו בתום לב ולא כתוצאה ממעשים פליליים (גניבה, הימורים וכדומה) – אין צורך להתמודד איתם לבד.
במקרים בהם האדם מעוניין לפעול במסגרת חוקית של עוסק פטור או עוסק מורשה, הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי יבחן את הפרמטרים הבאים:
- מורכבות העסק – הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי יבחן את מהות, אופי ומורכבות העסק מול כישוריו של החייב כאשר הממונה מחפש לראות עסק פשוט לניהול אשר אינו דורש עובדים או מלאי יקר.
- תוכנית עסקית מדויקת – הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי יבחן את התוכנית העסקית אשר החייב נדרש להציג באמצעות עו"ד אשר מלווה אותו בהליך המשפטי. התוכנית העסקית חייבת להיות ריאלית, מנומקת ומפורטת ככל הניתן עם יעדים, אפשרויות וסיכונים אפשריים.
- דרגת סיכון – הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי ישאף תמיד כי דרגת הסיכון לנושים הקיימים תהיה מינימלית. כתוצאה מכך, הוא יחפש לראות תוכנית עסקית אשר מציגה סיכוי נמוך ליצירה של חובות חדשים בעסק.
לסיכום, חשוב לציין כי במקרים רבים, האינטרסים של כל הצדדים (החייב, הנושים ובית המשפט) הוא לאפשר לחייב להמשיך ולפעול מבחינה עסקית. הסיבה לכך היא שכל עוד החייב ממשיך להתקיים ואולי גם לגדול מבחינה כלכלית, יותר כספים יופרשו אל קופת הנשייה על ידי הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.