על פי הערכות של דן אנד ברדסטריט (Dun and Bradstreet) למרות חיסון הקורונה והתאוששות החלקית של המשק הישראלי כ – 60 אלף עסקים ייסגרו בשנה הקרובה. במקרים רבים, המעסיק יכול להתגונן מבחינה משפטית, אך עבור העובדים ההודעה נופלת כרעם ביום בהיר, ללא הכנה ובהפתעה גמורה.
במאמר זה אציג את זכויות העובדים אשר מעוגנות בחוק הביטוח הלאומי במקרה של פירוק או פשיטת רגל של כל מעסיק קטן כגדול.
משרד עו"ד עמון סתו עוסק בליווי עובדים ומעסיקים בהליכי חדלות פירעון מורכבים בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו בתחום מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה בעיניים משפטיות ולייצג את האינטרסים שלך בהליך חדלות הפירעון והשיקום הכלכלי שמתבצע בארגון. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3939694 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהן זכויות העובדים במקרה של פירוק או פשיטת רגל של מעסיק?
על פי חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ”ה-1995, כל עובד שכיר אשר נקלע למצב בו מעסיקו נכנס להליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (פירוק או פשיטת רגל) זכאי לכל התשלומים להם התחייב המעסיק בהסכם ההעסקה שלו.
על פי החוק הקיים, כל עובד שכיר רשאי לתבוע מהמוסד לביטוח לאומי עד 114,452 ₪ כתשלום על שכר עבודתו ופיצויי הפיטורים שלו ועד 17,608 ₪ כתשלום על פנסיה (קרן פנסיה, קופת גמל או ביטוח מנהלים בהתאם למצבו הפרטני של העובד).
כיצד למצות את זכויות העובדים מול המוסד לביטוח לאומי?
חשוב לציין כי על מנת למצות את כלל הזכויות הקבועות בחוק, העובד נדרש להגיש בצורה אקטיבית תביעה לתשלום שכר עבודה, פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות. הגשת התביעה יכולה להתבצע בצורה עצמאית ומקוונת על ידי העובד באתר המוסד לביטוח לאומי או באמצעות עורך דין מיופה כוח אשר מתמחה במיצוי זכויות עובדים, חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
רק לאחר קבלת כלל המסמכים הרלוונטיים לתביעת החוב (תלושי שכר, מכתב פיטורים, תדפיסי בנק, פנסיה וכדומה), הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי אשר פועל להסדרת חובותיו של המעסיק יוכל לבחון את דרישת החוב ולאשר או לפסול אותה בהתאם לסיטואציה הקיימת.
לסיכום, החוק הישראלי מעניקה הגנה רחבה על עובדים במקרים של פירוק או פשיטת רגל של מעסיק. אם חלילה המעסיק שלך הגיש בקשה רשמית לחדלות פירעון ושיקום כלכלי, הביטוח הלאומי יוכל להעניק לך פיצוי חלקי/מלא אשר יכול להגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים בהתאם לסיטואציה הקיימת.
טרם הגשת תביעת החוב מומלץ בחום לקבל ייעוץ פרטני, אישי וממוקד מעורך דין אשר מתמחה בנושא. עו"ד אשר עוסק במיצוי זכויות עובדים, חדלות פירעון ושיקום כלכלי יוכל לבחון את הרכב החוב, לייצג ולפעול בצורה אקטיבית מול המוסד לביטוח לאומי.