על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018, אשר נכנס לתוקף במהלך חודש ספטמבר 2019, כל חייב (אדם פרטי, עוסק פטור או עוסק מורשה) אשר אינו יכול לפרוע את חובותיו, זכאי לפתוח בהליכי חדלות פירעון אשר בסופם יוכל לקבל הפטר (פטור מכל חובות העבר).
משרד עו"ד עמון סתו עוסק אך ורק בדיני חדלות פירעון ושיקום כלכלי. במהלך שנות פעילות המשרד ייצגנו בצורה נאמנה, אנושית ונכונה מאות לקוחות פרטיים ועסקיים שבדיוק כמוך, רצו לפתוח דף חדש בחייהם. אם יש לך חובות גדולים של מעל ל – 150,000 ₪, זה הזמן ליצור עימנו קשר ב- 072-3939694 ונשמח להעניק לך ייעוץ, הגנה וליווי משפטי צמוד עד לקבלת הפטר (פטור מכל חובות העבר).
מי זכאי להגיש בקשה לצו פתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי?
ההגדרה המשפטית של חדל פירעון הוא אדם אשר סך ההתחייבויות שלו גבוה משווי נכסיו או אדם שאינו יכול לשלם את חובותיו במועד שנקבע לו.
בהתאם לסעיף 102 בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018, כל חייב (אדם פרטי, עוסק פטור או עוסק מורשה) שסך חובותיו גבוה מ – 150,000 ₪ זכאי לפתוח בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מרצון מול הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (לשעבר הכונס הרשמי) במשרד המשפטים. חייבים להם חובות של 50,000-150,000 ₪ נדרשים לפעול מול רשם ההוצאה לפועל באחת מ – 6 לשכות ההוצאה לפועל.
בנוסף, הליכי חדלות פירעון כנגד חייב יכולים להיפתח גם ביוזמת נושה או ביוזמת היועץ המשפטי לממשלה.
השלבים העיקריים בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי
לאחר הרפורמה החדשה, הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מחולקים ל – 4 שלבים עיקריים:
- מתן צו לפתיחת הליכים – מתן צו לפתיחת הליכים בעניינו של החייב מהווה את שריקת הפתיחה של תהליך חדלות הפירעון. צו לפתיחת הליכים יכול להתקבל מיוזמתו של החייב או מיוזמתו של הנושה (הגורם שחייבים לו כסף).
- תקופת הביניים – תקופת הביניים מאפשרת לנאמן ולממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי לבצע בדיקה מקיפה על מצבו הכלכלי של החייב, הגורמים והסיבות אשר הובילו לחדלות פירעונו. במהלך תקופה זו, חלות על החייב הגבלות שונות אשר מטרתן למנוע מהחייב להגדיל את החוב, להבריח נכסים או להעדיף נושים כאלה ואחרים.
- צו לשיקום כלכלי (תכנית לפירעון חובות) – במהלך תקופה זו, הנאמן יגיש לממונה את המלצותיו והממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי יגיש את תכנית השיקום להחלטת בית המשפט. בשלב זה, הממונה יחל במימוש נכסיו של החייב ובמקביל יוטל על החייב צו תשלומים חודשי אשר ירד מהכנסתו החודשית לשם השבת חלק מחובותיו לנושים.
- הפטר (פטור מחובות) – בתום תקופת תכנית השיקום הכלכלי של החייב, החייב יזכה לקבל הפטר (פטור מחובות העבר) ויוכל לפתוח דף מחדש מבחינה כלכלית.
כפי שניתן לראות, המחוקק שם דגש משמעותי על אלמנט השיקום של החייב, יצירת וודאות ולוחות זמנים מוגדרים. על פי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018, הזמן המקסימלי עד לקבלת ההפטר (פטור מחובות העבר) יעמוד על 3 שנים מיום קבלת הצו פתיחת ההליכים לחדלות פירעון.
חשוב לציין כי ישנם מצבי קיצון בהם החייבים לא נדרשים לעמוד בהגבלות ההליך (חובת תשלומים, ביצוע הכשרה, שיתוף פעולה עם הנאמן וכדומה) כתוצאה מהענקת הפטר מיידי (הפטר לאלתר) לחייבים אשר נמצאים במצב קשה מאוד. לרוב, מצבים אלה מתרחשים כאשר לחייב אין נכסים או הכנסה אשר מאפשרת לו להשיב חלק מחובותיו לנושים.
לסיכום, הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי מעניקים לחייבים אשר עומדים בתנאי צו השיקום הכלכלי את האפשרות לקבל פטור מכל חובות העבר. אם יש לך חובות גדולים שמידי חודש גדלים לך מול העיניים, זה הזמן לעשות את הצעד הראשון ולקבל ייעוץ משפטי מעורך דין אשר מתמחה בדיני חדלות פירעון ושיקום כלכלי (פשיטת רגל).
משרד עו"ד עמון סתו מעניק הגנה, ייעוץ וליווי משפטי לחייבים בהליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (פשיטת רגל) "פשוטים" ומורכבים כאחד. לתיאום פגישת היכרות, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3939694 ונשמח לעמוד לרשותך.